IBM Instana

Predvidevanja kažejo, da se bo trg Dev+Ops (razvoja programske opreme in IT operacij) globalno v prihodnjih letih večal z več kot 18-odstotno skupno letno stopnjo rasti.

Vse kaže na pospešeno rast na tem področju, kar se bo odražalo v še več novih aplikacijah, več storitvah in več posodobitvah, kar bo spodbudilo zahteve po vedno hitrejših ciklih novih izdaj - brez žrtvovanja kakovosti in kontinuitete storitev.

 

Ti izzivi bodo postali še večji s porastom dela na daljavo in njegovih vplivih na sodelovanje. Kako bo vse skupaj izgledalo v svetu, kjer se vsakodnevne rutine, (improvizirano) zbiranje ob tabli in ostale navade izvajajo virtualno ali popolnoma odpravljajo? Čas je za rešitev, ki bo vašim Dev+Ops delovnim skupinam v pomoč pri sodelovanju. Še več, pomagala vam bo postati še bolj produktivni in vedno boste pripravljeni na to, kar je pred vami - pripravljeni boste na hitrejšo izgradnjo boljše programske opreme ter hkrati hitrejše in obsežno delovanje novih storitev.

Instana: Enostavna avtomatizacija in kritične kontekstualne informacije

Instanina rešitev za upravljanje učinkovitosti aplikacij (APM) in platforma Observability odpravljata zapletenost okolij v več oblakih, avtomatizirata več nalog ter omogočata enostavno in zelo učinkovito spremljanje aplikacij, storitev in uporabniških zahtev.

Instana ima celoten nabor aplikacij

Instana nenehno odkriva vse komponente v sistemu in spremlja vsako prisotno tehnologijo. S senzorji, ki samodejno  izbirajo konfiguracijo, spremembe, meritve in dogodke ni več potrebe po posredovanju človeka. Z Instano se meritve iz vsake komponente sistema - vključno z vsemi komponentami strežnika in aplikacije - z visoko natančnostjo zbirajo na enem mestu. Ne glede na to, koliko sprememb je pred vami, lahko vaše Dev+Ops ekipe v vsakem trenutku spremljajo, kaj se dogaja.

Instana prav tako ponuja modeliranje oziroma izrisovanje dinamičnega grafa, ki izboljša sledenje informacijam o osnovni storitvi, aplikaciji in sistemski infrastrukturi, tako da lahko bolje razumete, kako vaš celoten sistem deluje. Prav tako boste hitro videli, kako lahko okvara komponent vpliva na vaš sistem, kar vam bo v pomoč pri preprečevanju težav, preden bo do njih sploh prišlo.

Samodejno sledenje: da boste vedeli, kako vam gre

Instana AutoTrace™ uporablja samodejno razporejene agente in senzorje Instana ter tako zagotovi porazdeljeno sledenje naslednje generacije. Sledi prav vsaki zahtevi, pri čemer samodejno zajame odzivni čas in kontekst. Z zbiranjem in analizo informacij o uspešnosti in zdravju vaših storitev ter zbiranjem podatkov o odnosih za vsako zahtevo, vam Instana AutoTrace™ zagotavlja popolno in takojšnje spremljanje.

Pozabite na ročno konfiguriranje ključnih kazalnikov uspešnosti (KPI) ali pravil glede opozarjanja. Porazdeljene sledi, ki jih ustvari Instana AutoTrace™, hitro in enostavno prepoznajo tok zahteve skozi več sistemov, kar vam pomaga hitro razrešiti morebitne incidente. To vam bo prihranilo čas, ki ga boste lahko posvetili razvoju in inovacijam.

Preproste nadzorne plošče in dostop od koder koli

Nadzorne plošče Instana omogočajo delovnim skupinam dostop od koder koli. Vsakdo si lahko ogleda podroben vizualni prikaz vseh storitev, sledi, časovnih razporedov zahtev in še več brez dolgočasnih ročnih konfiguracij.

Instana Application Perspectives omogoča ekipam logično združevanje različnih komponent aplikacije, storitev in transakcijskih zahtev za analizo, vizualizacijo in opozarjanje, pri čemer Instana uporablja orodje za konfiguracijo uporabniškega umesnika (UI), ki je kljub svoji kompleksnosti za uporabnika izredno enostavno. S preprosto in pregledno nadzorno ploščo Instana imajo vaše delovne skupine v realnem času vedno na dosegu roke informacije, ki jih potrebujejo za hitro ukrepanje, analizo in optimizacijo aplikacij ter vseh povezanih storitev in infrastrukture.

Instana prikaže vsako sporočilo, opozorilo in napako, ter jo postavi v kontekst. Hitro je mogoče prepoznati vsak presežek učinkovitosti in prav tako dejavnike, ki so prispevali k slabši uspešnosti. Te iste vizualne predstavitve vam omogočajo tudi odkrivanje novih priložnosti za optimizacijo z uporabo analitike, ki temelji na filtru v celotnem naboru podatkov.

Navsezadnje Instana odvzame velik del zapletenosti pri razvoju aplikacij, uvajanju in optimizaciji v večoblačnem svetu prihodnosti.

Če bi radi izvedeli več informacij o IBM Instani, lahko preverite ponudbo tudi na IBM partnerskih straneh podjetja Comtrade, Smartis in Triglif.

 

 

Povezane novice

25.03.2022 08:10
Zagotovite delovanje aplikacij s pametnejšim upravljanjem virov

Učinkovitost aplikacij je odvisna od razpoložljivosti osnovnih virov – kontejnerjev, virtualnih naprav (VM), strežnikov, naprav za shranjevanje podatkov, omrežij in drugih. Za zagotavljanje delovanja aplikacije potrebujete inteligentno upravljanje virov. Upravljanje aplikacijskih virov ali skrajšano ARM (Application Resource Management) pomaga IT ekipam, da na najbolj optimalen način dodelujejo vire aplikacijam v celotnem IT okolju.

Piškotki za analitiko
Ti se uporabljajo za beleženje analitike obsikanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
Piškotki za družabna omrežja
Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
Piškotki za komunikacijo na strani
Piškotki omogočajo prikaz, kontaktiranje in komunikacijo preko komunikacijskega vtičnika na strani.
Piškotki za oglaševanje
So namenjeni targetiranemu oglaševanju glede na pretekle uporabnikove aktvinosti na drugih straneh.
Kaj so piškotki?