IBM Aspera: najboljša rešitev za prenos velikih podatkov

11.11.2021 13:17

Podjetja se spopadajo s hitro rastjo količine in raznolikosti datotek, s katerimi upravljajo.

Povečalo se je tudi povpraševanju po prenosu večjega števila datotek znotraj in izven podjetij. Ti prenosi morajo biti varni, zanesljivi in hitri. Nekatera podjetja se že srečujejo s težavami pri prenosu, saj veliki prenosi datotek pri večjih razdaljah povečujejo zamudo v omrežjih, izgubo paketov in vplivajo na prepustnost omrežja, pri čemer so hitra in namenska omrežja enako prizadeta, saj se protokol transportnega sloja (TCP) istočasno ne povečuje.

 

Ker velikost in obseg podatkov neposredno vplivata na poslovne procese in odločitve, postaja hitrost, s katero se podatki premikajo po prostranem omrežju (WAN), pomembnejša. Večina današnjih orodij v uporabi ne morejo zanesljivo in varno premikati velikih datotek in večjih količin podatkov z veliko hitrostjo pri daljših razdaljah. To je posledica omejitve TCP protokola za prenos podatkov.

IBM Aspera je lahko odgovor na težave.

Možnost premikanja podatkov kamor koli na svetu 100-krat hitreje, kot je to možno danes, bi močno spremenilo podobo sodobne industrije. IBM Aspera je programska oprema, ki uporabnikom omogoča prenos kritičnih datotek in nabore podatkov katere koli velikosti z največjo hitrostjo prek obstoječe infrastrukture in svetovnih IP omrežij.

IBM Aspera: kako jim je uspelo premagati omejitve omrežja?

Na splošno se FTP standard za prenos datotek, spletno brskanje in drugi prenosi datotek zanašajo na TCP protokol. Slednji zanesljivo prenaša podatke v optimalnih pogojih, zmogljivost pa začne upadati, ko se omrežne razmere poslabšajo ali razdalje prenosa povečajo. TCP je bil prvotno razvit v 70-ih letih prejšnjega stoletja, ko so bila omrežja lokalna in podatkovne datoteke majhne. TPC je omogočal učinkovito in zanesljivo premikanje podatkov po LAN omrežjih z zelo malo pasovne širine. Omejitev TCP protokola zaradi vse večje velikosti in obsega datotek močno vpliva na globalno poslovanje in sodelovanje med razpršenimi skupinami zaposlenih.

Za prenos obsežnih podatkov z največjo hitrostjo je potreben nov protokol, ki v celoti izkorišča razpoložljivo pasovno širino od vira podatkov do podatkovnega cilja. Ta pristop bi moral obravnavati velik razpon omrežnih časov vrnitve (RTT), stopenj izgube paketov in zmogljivosti omrežne pasovne širine.

Zakaj je IBM Aspera FASP boljša tehnologija za prenos podatkov?

IBM® Aspera® FASP® je tehnologija oziroma protokol prenosa podatkov v velikem obsegu. Implementirana je na aplikativni ravni in zagotavlja varen in hiter prenos, hkrati pa ostaja združljiva z obstoječim omrežjem in infrastrukturo. Protokol ponovno odda samo potrebne podatke, ki še niso na poti, kar zagotavlja 100 % podatkovno prepustnost. Poleg tega je FASP® protokol vgrajen v vse vodilne javne platforme v oblaku, kar pomeni, da se lahko prenosi podatkov neposredno zapisujejo na programski vmesnik predmetne shrambe za takojšen dostop do podatkov.

Nadzor hitrosti integriran v protokol FASP® podpira načela pravičnosti pasovne širine in izogibanja prezasedenosti ob prisotnosti drugega omrežnega prometa, hkrati pa omogoča, da se večja pasovna širina dodeli za prenose z visoko prioriteto, kadar je to potrebno. Z uporabo Aspere se učinkovitost pasovne širine ne poslabša z zakasnitvijo signala in je prav tako zelo odporna na izgubo paketov.

IBM Aspera FASP® šifrira podatke uporabnikov z močno kriptografijo, ki podatke ščiti med prenosom in mirovanjem. Na voljo je celoten nabor aplikacij in rešitev, ki se uporabljajo za prenos, sinhronizacijo, avtomatizacijo, sodelovanje in pretočno predvajanje. IBM Aspera deluje v kateri koli infrastrukturi (lokalni, oblak, hibrid), platformi v oblaku (IBM, AWS, Azure, Google) in operacijskem sistemu, ne glede na paradigmo (strežnik, odjemalec, spletni brskalnik, mobilni telefon).

 

 

 

Piškotki za analitiko
Ti se uporabljajo za beleženje analitike obsikanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
Piškotki za družabna omrežja
Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
Piškotki za komunikacijo na strani
Piškotki omogočajo prikaz, kontaktiranje in komunikacijo preko komunikacijskega vtičnika na strani.
Piškotki za oglaševanje
So namenjeni targetiranemu oglaševanju glede na pretekle uporabnikove aktvinosti na drugih straneh.
Kaj so piškotki?